El Moll Fer és la bèstia dels Torrats, creada per Dolors Sans i presentada al públic per primera vegada l’any 2009, i des de la seva concepció fins al seu manteniment, és gestionada directament des de la Colla dels Torrats.

Per la Festa Major de Mollet, ens reunim per invocar-lo a les antigues caves de Can Gomà. En despertar, el Moll Fer balla dividint-se en dues meitats i escup foc, aigua i vi.

El Moll Fer forma part del Bestiari Popular de Catalunya, i és l’única fera capaç de dividir-se i unir-se en ple ball. Els seus passos, la música, i l’auca que n’explica els seus orígens, formen part d’aquesta aportació de la Colla a la ciutat de Mollet.

El Moll Fer també balla i engresca els habitants i visitants de Mollet durant la Festa Major d’Hivern de Mollet del Vallès, pels volts del 22 de Gener, i d’altres viles d’amagat, de ben segur.

Quan us el veieu, no dubteu a ballar sota el seu foc, recuperar-vos amb la seva aigua, i animar-vos amb el seu vi.

Gairebé 10 anys més tard, l’any 2017 es funda la Banda del Moll Fer, un grup de valents grallers i tabalers, completat per més d’una cinquantena de persones, entre petits i adults, acompanyen a la nostra fera a tots els seus actes.

La banda del moll fer