Aquest any la Colla dels Torrats ens endinsem a la jungla! Volem que la Festa Major 2018 sigui tota una aventura, plena d’emocions i de diversió. Però també volem transmetre un missatge de consciència i de respecte cap aquest ecosistema, cap a la seva fauna i flora i, molt concretament, cap als primats.

I és que els nostres parents més propers dins el món animal desperten passions entre els humans, és tan així, que molts humans els acaben “comprant” com animals de companyia, privant-los de la seva vida i de la seva llibertat.

Aquesta és precisament la història de la Cheeta, una ximpanzé de 32 anys que va ser comprada il·legalment durant els anys 80 pel seu antic propietari, sent explotada quan només era una cria perquè sortís en fotos en zones turístiques. Finalment va ser confiscada i deixada en dipòsit durant més de 28 anys al zoo Oasis Park de Fuerteventura, únic centre de recuperació i rescat d’animals de la illa. Però el juliol del 2015, a causa d’un desafortunat incident al zoo, la Cheeta va perdre els seus companys ximpanzés, i pensant en una millor vida per ella, la van traslladar a la Fundació Mona a on ha format una nova família, i on viu tranquil·l a i feliç, sempre obsequiant a tothom qui la visita amb salutacions efusives.

La Fundació Mona, la nova llar de la Cheeta, és una entitat sense ànim de lucre, creada l’any 2000, dedicada al rescat i rehabilitació de primats. El centre, situat a Riudellots de la Selva, realitza una gran tasca educativa i científica, i segueix lluitant pel seu gran objectiu: conscienciar a la societat perquè els primats no siguin utilitzats en activitats publicitaries, ni tampoc com a mascotes.

Avui día, la financiació de la Fundació prové un 10% d’ajudes públiques i el 90% restant de donatius de socis, padrins i col·laboradors. Des de Torrats hem volgut aportar el nostre granet de sorra perquè la Cheeta, el Bongo, la Coco, el Juanito i tots els altres primats rescatats per la Fundació Mona, segueixin tenint una segona oportunitat de viure en grup, com ho fan en llibertat. Per això aquest any a la Caravana dels Torrats podreu trobar la “Guardiola solidària de la Cheeta” on tothom qui vulgui podrà fer el seu donatiu. A més a més, els fanalets torrats pel Ball del Fanalet també seran solidaris, doncs tots els beneficis obtinguts de la seva venda aniran directament a la guardiola solidària.

I no tan sols això! Estigueu ben atents perquè durant aquesta Festa Major sortejarem 5 entrades dobles per anar a visitar la Cheeta i els seus companys a la Fundació Mona.

Vine i participa a la Festa Major Torrada i ajudem entre tots a què els primats tinguin una vida millor!

Fundació Mona: https://fundacionmona.org/