Aquest any la Colla dels Torrats celebrem 25 anys d’història. 25 anys plens de records, anècdotes, rialles, alegries i abraçades. Moments que han quedat gravats a la memòria de tothom. De tothom?

Enguany volem ajudar a recordar a aquelles persones que no ho poden fer, que pateixen Alzheimer, una malaltia que s’ho emporta tot. Des de la pèrdua dels records més propers envers els sers estimats fins a la pèrdua de la capacitat de parla, dificultat per realitzar tasques senzilles, desorientació de temps i espai…

Actualment 1 de cada 10 persones més gran de 65 anys pateix Alzheimer i és per ells que volem dedicar aquesta Festa Major, un homenatge a la memòria i al pas del temps.

És per això que des de la Colla de Torrats hem decidit col·laborar amb la causa i demanar a tots els molletans i molletanes, que durant tota la Festa Major ens ajudeu a recaptar fons que aniran a parar a la fundació Pasqual Maragall.

La fundació Pasqual Maragall per a la recerca contra l’Alzheimer, neix l’any 2008, creada per l’ex-alcade de Barcelona i ex-president de la Generalitat, Pasqual Maragall, després de ser diagnosticat d’alzheimer.

La finalitat de la fundació Pasqual Maragall és vèncer aquesta malaltia i aconseguir un futur en què l’envelliment estigui associat a experiències positives. Estan convençuts que només a través de la ciència i la investigació es podrà vèncer la malaltia.

Des de Torrats, tal com vam fer l’any passat, donarem els beneficis de la venda de fanalets del Ball del Fanalet i us animem a vosaltres a realitzar aportacions econòmiques a les guardioles que trobareu a tots els nostres actes. També tothom que vulgui podrà participar en el sorteig de dues litografies en l’última nit, al Ball del Fanalet. A més a més, us convidem a omplir les xarxes amb missatges per a l’Àlbum de Records, enviant-nos el vostre primer record de Festa Major mencionant a @torrats i @fpmaragall amb el hashtag #torratsfemmemoria.

Entre tots aconseguirem sensibilitzar sobre aquesta malaltia i donar a conèixer la tasca tan important que es fa des de la Fundació Pasqual Maragall. Junts, fem memòria.